Pentru a va oferi servicii mai bune, magazinul online dragus.net utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu termenii de utilizare.

Instructiuni panouri Dragus

INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE

PENTRU PANOURILE RADIANTE DRAGUS

 

Panoul radiant DRAGUS funcţionează cu curent electric. Se vor studia cu atenţie instrucţiunile înainte de folosire. Păstraţi aceste instrucţiuni în apropierea aparatului.

1.1. INFORMAŢII GENERALE DESPRE PRODUS:

1.2. INFORMAŢII GENERALE DESPRE ÎNCĂLZIREA CU INFRAROŞII

Panourile radiante DRAGUS lucrează pe principiul încălzirii cu infraroşu, au consum de energie scăzut şi crează o ambianţă placută în încăpere. Sunt singurele panouri radiante a căror putere absorbită scade cu 20% după ce ajung la temperatura de lucru de 85-90 grade Celsius pe suprafaţă .Prin randamentul mare al panourilor şi datorită distribuirii uniforme în spaţiu se obţine o reducere a consumului de energie faţă de sistemele de încălzire tradiţionale.

1.3. INFORMAŢII GENERALE DESPRE PANOUL RADIANT DRAGUS

Panoul radiant DRAGUS se încălzeşte în 5-10 minute. Dacă doriţi o temperatură mai mare în încăpere, lăsaţi aparatul să funcţioneze mai mult timp pentru ca obiectele din jur să preia caldura. Imediat ce corpurile fixe se vor încălzi, caldura se va distribui în încăpere şi veţi reduce timpul de funcţionare al elementelor de încălzire la minim. Independent de model, suprafaţa panoului radiant ajunge la o temperatura cuprinsă între 80 –95 grade Cesius.

2.0 INSTRUCŢIUNI DE SIGURANŢĂ ÎNAINTEA PRIMEI UTILIZĂRI

2.1. INSTRUCŢIUNI DE SIGURANŢĂ GENERALE

• Panourile radiante DRAGUS sunt destinate numai ca şi element de încălzire. Orice altă utilizare pune în pericol atat persoanele cât şi ambientul.

• Panourile radiante DRAGUS nu se vor folosi de către persoanele cu handicap, de către copii, sau de către persoanele cu dezabilităţi senzoriale psihice.

• Nu se lasă obiecte pe aparat rezemate de acesta sau plasate între aparat şi perete.

• Copiii vor fi ţinuţi la distanţă de Panouri.

• A nu se folosi în ploaie, umezeală puternică, sub apă, etc.

• A se respecta instrucţiunile de montaj.

2.2. INSTRUCŢIUNI DE SIGURANŢĂ SPECIALE

NU ACOPERIŢI. Evitaţi acoperirea panoului radiant pentru a nu provoca supraîncălzirea.

• Elementul de încălzire poate atinge 120 grade Celsius. NU ATINGEŢI ! 

• Fiecare Panou radiant este dotat cu cablu şi stecher pentru alimentarea cu curent si un cablu care se racordeaza la termostat (2X1mm) . ATENŢIE LA CABLU. Feriţi aparatul de supra-sarcini şi respectaţi indicaţiile de pe plăcuţă.

• Nu folosiţi cablu sau ştecher deteriorat.

• Nu trageţi şi nu smuciţi legăturile electrice.

• Feriţi cablul de alimentare de ştrangulări sau noduri.

• Pentru orice defect apelaţi la persoane autorizate.

• Nu introduceţi aparatul în apă! A nu fi atins de persoane în cadă sau duş! Aparatul nu trebuie să stea în apropierea unei căzi, duş sau bazin de înot.

• A nu se pune în funcţiune decât după montajul definitiv.

• În cazul unei defect sau al unei deteriorări se va întrerupe alimentarea cu tensiune electrică şi se va anunţa specialistul.• Nu desigilaţi aparatul pentru evitarea accidentării. În cazul desigilării se pierde garanţia.

3.0. INSTRUCŢIUNI DE MONTAJ

• Panourile radiante DRAGUS se montează folosind dispozitivele de fixare livrate cu aparatul (bridele de fixare mobile sau fixe şi suruburile de fixare). Pentru montaj aveţi nevoie de următoarele unelte: maşină de găurit cu percuţie, ruletă măsurare, boloboc.Se stabileşte amplasamentul panoului, respectând indicaţiile din prezentele instrucţiuni (pe tavan sau pe perete). Se măsoară distanţele dintre găurile din dispozitivul de prindere, se vor însemna pe perete punctele rezultate din măsurarea anterioară (panourile fiind foarte uşoare, la montajul pe perete vertical, sunt suficiente cele două găuri din partea superioară).Se vor executa găuri în perete în vederea introducerii diblurilor din dotarea panoului. Se montează şuruburile.Pentru montajul pe plafon se vor utiliza  cele patru bride pentru prinderea surubului tip carlig.Se fixează panoul pe perete. Pentru racordarea termostatului ambiental, vă rugăm să apelaţi la un specialist în lucrări de instalaţii electrice.

DetaliuMontarePanou_2Panourile radiante DRAGUS se vor racorda la o reţea de curent electric alternativ de 230 V, 50Hz. 

3.1. INSTRUCŢIUNI GENERALE PENTRU MONTAJToate tipurile de panouri radiante sunt dotate cu un suport specific (bride mobile sau fixe pe spate şi şuruburile corespunzătoare pentru montarea pe perete sau pe tavan).pozitia bridelor mobile poate fi schimbata , la 90 grade, prin tragere (comprimarea arcului).

Obiectele de orice fel care în contact cu temperatura se pot deteriora, inflamabile sau noninflamabile, trebuie să fie dispuse la o distanţă de minim 20 cm. de toate laturile aparatului şi la 50 cm de partea din faţă a panoului.PANOURILE RADIANTE NU SE MONTEAZĂ SUB PRIZA ELECTRICĂ DE ALIMENTARE.

Text Box: Fig.11. -  Panou radiant.
2. -  Sistem de prindere pe perete.
3. -  Perete.
4. -  Şuruburi cu dibluri.
5. -  Cablu de alimentare.
Se va verifica dacă instalaţia electrică a locuinţei este dimensionată pentru a putea suporta puterea însumată necesară a panourilor radiante.

• Asiguraţi-vă că aparatul nu este alimentat cu curent electric în timpul montajului.

• Nu montaţi aparatul în poziţia de pornire.

• Nu găuriţi panoul de încălzire.

• Dacă aţi făcut găuri nu porniţi panoul radiant! Contactaţi imediat vânzătorul sau specialistul.

 

 

 

• Când montaţi panoul radiant în camera copiilor sau în locuri unde aceştia au acces, asiguraţi-vă că panoul a fost montat la o înălţime de minim 1,2 m.

Distanţa din spatele panoului radiant: Asiguraţi-vă că distanţa panoului faţă de peretele din spatele lui este de minim 20 mm în scopul aerisirii. Această distanţă va fi respectată dacă folosiţi dispozitivele standard din dotare. Dacă sistemul original de montare nu va fi respectat se va pierde garanţia produsului.

Panourile radiante nu se vor monta aproape de cadă, duş, bazine cu apă.• Asiguraţi-vă că panoul radiant nu poate fi atins de nici o persoană din cadă, duş, bazin cu apă ŞI CĂ ACEASTA NU POATE AJUNGE LA PRIZA UNDE ESTE INTRODUSĂ FIŞA CORDONULUI.

• După montarea panoului radiant, asiguraţi-vă că alimentarea (legatura) cu curentul electric este corectă (cablu, fişă, priză).

• OBLIGATORIU -Asiguraţi-vă ca un instalator va monta siguranţa automată de categorie 3.

3.2. INSTRUCŢIUNI PENTRU POZIŢIONARE

Dacă poziţionarea panourilor radiante cu infraroşu nu este corectă, undele infraroşii pot crea “efect de umbră”. Prin poziţionarea optimală a aparatului aceste efecte pot fi corectate. Pentru informaţii suplimentare apelaţi la vânzător sau la un specialist.

4.0. INSTRUCŢIUNI PENTRU PRIMA PUNERE ÎN FUNCŢIUNE

• Conectaţi aparatul la priză şi la termostatul ambiental, respectaţi indicaţiile descrise mai sus.

• Puneţi în funcţiune aparatul. Timpul de încălzire este de 5-10 minute.

PANOUL POATE EMITE UN MIROS LA INCEPUTUL FUNCTIONARII, acesta va disparea dupa cateva ore..

Când nu aveţi o căldură adecvată lăsaţi aparatul să funcţioneze mai mult timp deoarece la începutul funcţionării se vor încălzi doar obiectele din jurul panoului radiant.

5.0. INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE

• Nu aşezaţi rufe pe suprafaţa de încălzire (pericol de foc şi blocarea căldurii).

• Nu îndepărtaţi plăcuţele de pe faţa panoului radiant.

• În cazul neutilizării panoului radiant pentru o perioadă mai îndelungată de timp este recomandată scoaterea acestuia din priză.

6.0. INSTRUCŢIUNI PENTRU ÎNTREŢINERE ŞI CURĂŢARE

Dacă constataţi neregularităţi, scoateţi panoul radiant din priză şi chemaţi specialistul.

ESTE INTERZISĂ CURĂŢAREA APARATULUI CU MATERIALE INFLAMABILE . ÎN TIMPUL FUNCŢIONĂRII SUPRAFAŢA PANOULUI RADIANT SE VA ÎNCĂLZI LA APROXIMATIV 90 GRADE CELSIUS. PERICOL DE ARDERE!

Sfaturi pentru curăţare:

• Întrerupeţi alimentarea cu energie electrică a aparatului.

• După folosire fiecare element este cald. Lasaţi aparatul să se răcească 10-15 minute.

• Ştergeţi suprafaţa panoului radiant cu o cârpă de praf sau cu o cârpă umedă.

• Asiguraţi-vă că elementele de încălzire sunt uscate înainte de pornirea aparatului.

• Nu folosiţi substanţe abrazive sau obiecte ascuţite.

• În cazul panourilor radiante de tavan se poate folosi aspiratorul la suprafaţă.

7.0. INSTRUCŢIUNI PENTRU REPARARE

Înlocuirea cordonului de alimentare tip Y se va face numai în ateliere service sau de către personal de specialitate.

• În cazul eventualelor defecţiuni ale panourilor radiante contactaţi specialistul, altfel se pierde garanţia produsului.

• În cazul deteriorării, aparatul se scoate din priză şi nu se mai foloseşte (cablu, carcasă, panou încălzire).

• ATENŢIE LA ÎMPĂMÂNTARE

• Nu îndepărtaţi plăcuţele de atenţionări de pe produs deoarece se pierde garanţia. 

8.0. TRANSPORTUL ŞI LIVRAREA

Fiecare panou radiant este verificat şi ambalat în carton. În cazul deteriorarii la transport vă rugăm să despachetaţi în faţa vânzătorului şi să notificaţi toate defectele pe actul de transport.

9.0. GARANŢIA:

Certificatul de garanţie este livrat odată cu panoul radiant. Garanţia constă în repararea sau înlocuirea piesei defecte.

NU ESTE ATRASĂ RASPUNDEREA DE ORICE FEL A SOCIETĂŢII DRAGUS PENTRU CAZURILE ÎN CARE NU SUNT RESPECTATE INSTRUCŢIUNILE DIN PREZENTUL DOCUMENT.

PREZENTA LUCRARE ESTE PROPRIETATEA DRAGUS SRL.

ORICE PARAGRAFE COPIATE ÎN ALTE PUBLICATII SAU SITE-URI, FĂRĂ APROBAREA, ÎN SCRIS, DIN PARTEA S.C. DRAGUS  S.R.L.  -  DUCE  LA REPERCUSIUNI IMEDIATE.

9.1. DEFECTE POSIBILE

Pentru orice defecţiune apelaţi la comerciant sau la specialistul autorizat.

Termenul de garanţie este de 36 luni de la data cumpărării.

Nu intră în garanţie:- instalare necorespunzătoare.- număr de fabricaţie neciteţ.- deteriorări mecanice

e. A nu se arunca la gunoi, PRODUS RECICLABIL.

produsul sau ambalajul nu trebuie aruncat într-un recipient convențional ci colectat in vederea reciclarii -  specializat